Pagina's

maandag 2 juli 2012

Dag 11 (2-7-12)

Xin Chao iedereen!
Vandaag mochten we een beetje uitslapen, om negen uur moesten we beneden verzamelen. Het programma van vandaag week af van dat wat in de planning stond. Meneer Gebuys had samen met Khoa, onze reisleider,  kunnen regelen dat we een muziek workshop konden krijgen van bekende Vietnamese musici.
Aangekomen bij de bestemming moesten we door een kledingwinkel lopen om bij de studio te komen. Er waren niet genoeg stoelen voor iedereen waardoor een aantal op de grond moesten zitten. Lonneke had de eer om een liedje op te nemen, ze koos voor ‘people help the people’. Als eerste namen ze de pianopartij op en daarna de zang. Hierna kregen we het lied te horen, het klonk echt heel erg mooi en professioneel. De musici dachten zelfs dat Lonneke een beroepsmuzikant was.
Vervolgens kregen we te zien hoe ze een liedje opnamen met meerdere instrumenten, er werd een akoestische gitaar, twee elektrische gitaren, een piano, een synthesizer en een drumstel gebruikt.  Nadat ze dat hadden opgenomen kwam de zangeres om de zangpartij op te nemen. Het liedje heette ‘Lullaby 5’. Een ‘lullaby’ is een slaapliedje, het liedje deed zijn werk goed want een aantal waren in slaap gevallen door vermoeidheid.
Nadat ook dit liedje was opgenomen kregen we een cd mee met ‘Lulllaby 5’ en het opgenomen liedje van Lonneke. Vervolgens gingen we lunchen bij ‘tous les jours’, waar we heerlijke broodjes en gebakjes aten.
 
Aangekomen bij het hotel hadden we ongeveer 2,5 uur de tijd om te douchen en eventueel nog wat te slapen. Om vier uur moesten we weer verzamelen in de lobby om vervolgens een workshop te krijgen over Vietnamese muziekinstrumenten. De meeste muziekinstrumenten waren gemaakt van stenen, bamboe of andere soorten hout. Ook wij mochten de muziekinstrumenten uitproberen. Één muziekinstrument was erg komisch, het leek op een supergrote panfluit die op zijn kant lag. Voor de gaten van de buizen moest je klappen met je handen om een toon te produceren.
‘s Avonds hebben we op eigen houtje gegeten. Nu zijn we onze koffers aan het inpakken, omdat we morgen om 5 uur moeten vertrekken naar het vliegveld om vervolgens naar Hanoi te vliegen. Dat wordt dus een korte nacht…

Liefs, Fleur

3 opmerkingen:

  1. Dat Lonneke de show stal, kan ik mij voorstellen! Bravo. Ik ben benieuwd of er een verschil in sfeer is tussen Saigon (Ho Tsji Minh stad)en Hanoi in het noorden. Goede reis en we lezen gewoon verder!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hallo grote zus van me !!! :)
    ik heb de foto's gezien en ze waren keitof en er zaten oook heele mooie tussen en vooral de foto's van die vroegere oorlog was cool en spannend.

    maar ik vond de kaarten heel leuk en schattig die je familie de poel,ons,en jeanie hebt gestuurt ! en ja ben kei nieuwschierig naar de foto's die je hebt geklikt !
    we waren met opa's verjaardag naar mondo verde gegaan maar als ik die foto's heb bekeken heb jij zeker ook hele leuke dagen gehad !!!
    ps.vond je die slang die je moest vasthouden niet eng !!!

    Floor saris <3

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Vietnam
    Ik heb weer genoten van jullie verhalen en mooie foto's
    zo te zien gaat het prima met jullie.
    Nog een paar dagen en dan komen jullie naar huis met nog meer spannende en nooit te vergeten verhalen de ervaringen zullen jullie je hele leven meedragen.
    groetjes Brigitte Reulen Britt ook de groetjes van Ruben en ome Guillaume

    BeantwoordenVerwijderen